user heart_solid
0 shopping_cart
  • check Marknadsledande
  • check Direkt från fabrik
  • check Gratis returer

Att välja avfuktare

Att välja rätt avfuktare

Att välja rätt och bra avfuktare är inte alltid enkelt. Därför har vi på Acetec tagit fram denna guide som förhoppningsvis ska hjälpa dig.

Två olika avfuktningstekniker

Det finns två olika tekniker när det kommer till avfuktning. Du tar antingen hjälp av en sorptionsavfuktare eller kondensavfuktare. Nedan kan du läsa mer om varje teknik.

1. Kondensavfuktning

Denna avfuktare används med fördel när det är + 15 grader och varmare. Några användningsområden kan vara att ha en kondensavfuktare i tvättstugan, varma källare och andra utrymmen som har rumstemperatur. 

2. Sorptionsavfuktning

Sorptionstekniken uppfanns av Carl Munters som var en svensk uppfinnare 1897 - 1989. Fördelen med sorptionsavfuktare är att du kan avfukta även när det är minusgrader och man behöver heller inte något avlopp eller kärl för att ta rätt på vattnet. Våra avfuktare använder endast sorptionsteknik för att avfukta.

Vanliga områden att använda din produkt

Några vanliga användningsområden är krypgrund, kallvind, källare, garage, båt, husvagn och husbil för att bara nämna några områden. Acetec tillverkar även större avfuktare för bland annat ishallar, lagertält, skyddsrum och andra större urymmen.