Exkl. moms Inkl. moms

Byggavfuktare

Byggavfuktare

Att torka ut efter vattenskador är vanligtvis en brådskande uppgift, där det är viktigt att få bort lukten snabbt, men eftersom arten och omfattningen av en vattenskada kan variera mycket, är det viktigt att välja rätt lösning i båda fallen.

Avfuktare för byggavfuktning

Avfuktning används främst för att avlägsna oönskad fukt i material som är relaterade till uttorkning av ny konstruktion och torkning av vattenskador.

Att torka ut efter vattenskador är vanligtvis en brådskande uppgift, där det är viktigt att få bort fukten snabbt, men eftersom arten och omfattningen av en vattenskada kan variera mycket, är det viktigt att välja rätt lösning i båda fallen.

En annan lika viktig parameter för vattenskador är hur länge vattnet har trängt igenom byggnadsdelar, möbler etc. Det är också viktigt att hålla luftutbytet så lågt som möjligt för att förhindra fuktig luft att komma in i rummet. Det finns några tumregler med empiriska data som kan användas, eftersom det ofta är nästan omöjligt att beräkna det absolut korrekta avfuktningskravet vid vattenskador.

Vid torkning av ny konstruktion är det viktigt att hålla luftutbytet så lågt som möjligt, men den viktigaste parametern att fokusera på är vatteninnehållet i de olika materialen som används. Det finns vanligtvis en tidsfrist som ska följas för konstruktionen, så det finns bara begränsad tid att utföra arbetet.

Byggavfuktning

Tidigare kunde byggtiden för en genomsnittlig byggnad vara 6-9 månader och byggmaterialen torkades vanligtvis med naturlig ventilation under byggperioden. Idag ställs krav på mycket större effektivitet och snabbhet i konstruktionen. Därför finns det ett behov av avfuktning för att avlägsna överskottsfuktigheten i de olika byggnadsmaterialen innan byggnaden kan användas.

Vid val av avfuktare för torkning av byggnaden måste det fastställas hur mycket vatten som ska tas bort och hur lång tid det tar.

Detta kan faktiskt vara ganska svårt. I vissa fall är det möjligt att uppskatta mängden byggnadsmaterial från tabeller. Observera att när det gäller uttorkning av ny konstruktion är de mycket specifika byggnadsmaterial som används för väggar, golv och tak avgörande. Vatteninnehållet i olika byggmaterial kan variera så mycket att det är omöjligt att göra en tumregel för detta.

Behöver du hjälp med att välja avfuktare? 

Använd gärna vår guide för att välja den avfuktare som passar just dina behov. Eller kontakta oss för mer information.