Exkl. moms Inkl. moms

Motverka fukt i din krypgrund

Motverka fukt i din krypgrund

Har du ett hus som är byggt på en s.k. krypgrund? Visste du att även nybyggda husgrunder av den här typen är mycket mottagliga för mögelpåväxt?

Motverka fukt i din krypgrund

Har du ett hus som är byggt på en så kallad krypgrund? Visste du att även nybyggda husgrunder av den här typen är mycket mottagliga för mögelpåväxt? Acetecs krypgrundsavfuktare hjälper dig att bli av med fukt i din krypgrund och minimerar risken för hälsofarlig mögeltillväxt.

Krypgrunder drabbas ofta av fukt

Det är mycket vanligt att konstruera hus på krypgrunder. Det är en kostnadseffektiv och tekniskt enkel lösning vilken har varit mycket populär under många år. Men det finns också nackdelar med denna byggnadsteknik och det är att det lätt samlas fukt i krypgrunder.

I hålrummet under huset uppstår det ofta fukt, som kan leda till att mögel bildas - både svart och vitmögel i krypgrunden är vanligt. Dålig lukt och mögelsporer kan sedan tränga upp genom golvet och utgöra en fara för dig och din familjs hälsa.

Vanliga tecken på fukt i krypgrund

Misstänker du att krypgrunden drabbats av fuktskador? Kryp in i grunden och undersök den. Vanliga tecken på att grunden blivit fuktskadad är bland annat:

  • Synligt mögel - huset kan drabbas av både svart och vitmögel i krypgrunden.
  • Fuktiga grundmurar och mark.
  • Dålig lukt/doft.
  • OBS! Det kan också vara bra att mäta fuktnivåerna med en fuktmätare.

Vad gör man åt fukt i krypgrunden?

Satsa på en avfuktare från Acetec när du vill vara säker på att bli av med fukten. En avfuktare ger effektivt skydd mot både fukt och mögel, då avfuktaren suger upp fukten och minimerar risken för mögeltillväxt.

Behöver du hjälp med att välja avfuktare?

Använd gärna vår guide för att välja den avfuktare som passar just dina behov. Eller kontakta oss för mer information.