Exkl. moms Inkl. moms

Vilken avfuktare ska jag välja

Vilken avfuktare ska jag välja

Vilken avfuktare du ska välja beror på vad för sorts utrymme som behöver avfuktas. Om det är en krypgrund, kallvind, garage, källare eller annat utrymme där det kan vara 15 grader celsius eller lägre är det en sorptionsavfuktare du ska välja.

Vilken avfuktare ska jag välja?

Vilken avfuktare du ska välja beror på vad för sorts utrymme som behöver avfuktas.

  • Om det är en krypgrund, kallvind, garage, källare eller annat utrymme där det kan vara 15°C eller lägre, är det en bra sorptionsavfuktare du ska välja.
  • Är lägsta temperaturen varmare än 15 grader är det en kondensavfuktare som du ska välja.

Börja med att se vilken storlek du behöver på avfuktare. Du kan med fördel använda vår guide Välj rätt avfuktare.

Vad ska jag tänka på när jag köper en sorptionsavfuktare?

När du köper en sorptionsavfuktare är det viktigt att köpa en avfuktare av hög kvalité då den oftast används i en riskkonstruktion såsom krypgrund eller kallvind. Det finns en mängd tillverkare av sorptionsavfuktare. Se till att du köper en sorptionsavfuktare av en tillverkare som funnits en längre tid på marknaden. På så sätt vet du att de har erfarenhet. Om olyckan är framme och sorptionsavfuktaren går sönder är det viktigt att ha en tillverkare som finns kvar idag men framför allt imorgon. Kolla gärna upp tillverkaren på alla bolag här

Kärt barn har många namn

Det kan vara förvirrande när man surfar på webben och letar efter avfuktare. Avfuktare kan ha många olika namn såsom; avfuktare, luftavfuktare, sorptionsavfuktare, adsorptionsavfuktare, kondensavfuktare, krypgrundsavfuktare, vindsavfuktare för att bara nämna några. På Acetec kallar vi dom kort och gott för avfuktare.

Behöver du hjälp med att välja avfuktare?

Använd gärna vår guide för att välja den avfuktare som passar dina behov. Eller kontakta oss för mer information.