Cookie-inställningar
user Created with Sketch. heart_solid Created with Sketch.
0 shopping_cart Created with Sketch.
  • iconfinder_chevron-right_293665 Created with Sketch. Information
  • check Created with Sketch. Fraktfritt över 5000
  • check Created with Sketch. Leverans inom 3 - 5 dagar
  • check Created with Sketch. Gratis returer

Värdesäkra ditt hus

Att köpa och äga en fastighet kan vara ditt livs största affär. De flesta fastigheter har vissa riskkonstruktioner som man bör se över med jämna mellanrum. 

Krypgrund 

Många hus är byggda med en så kallad krypgrund. Krypgrunden är en smart och billig konstruktion. Smart på så sätt att den är lätt att inspektera och göra åtgärder vid problem med avlopp osv. Men en krypgrund har också svagheter såsom risk för hög luftfuktighet som kan medföra mögelpåväxt. Normalt sett levereras krypgrunden men naturlig ventilation genom ventiler runt om i krypgrunden. Ibland levereras den med en värmekabel som har som uppgift att höja temperaturen så att luften kan bära mer fukt. Ingen av ovanstående lösningar anser vi vara säkra. Med en krypgrundsavfuktare från Acetec säkerställer man en kontrollerad fukthalt samtidigt som du hela tiden kan se aktuell fuktighet och temperatur i krypgrunden på den medföljande displayen som du enkelt monterar på ett lättåtkomligt ställe.

Kallvind 

En kallvind i sig är ingen stor riskkonstruktion (ej taket inräknat) men om man börjar förändra grundkonstruktionen som till exempel att tilläggsisolera med isolerskivor eller lösull så förändrar man genast konstruktionen. Många äldre hus har ingen diffusionsspärr i innertaket vilket gör att fukten fritt kan vandra upp mot kallvinden. Före tilläggsisoleringen så släppte man upp mer värme på kallvinden vilket gjorde att luften kunde bära mer fukt. När man tilläggsisolerar så ökar man temperaturskillnaden mellan inneklimatet i huset och kallvinden. Vilket medför att man får en kallare luft på kallvinden jämfört med tidigare vilket medför större risk för kondens då kall luft bär mindre fukt är varm luft. Samtidigt kan fukten fortsätta att vandra upp då man saknar diffusionsspärr. Med en avfuktare från Acetec säkerställer man en kontrollerad fukthalt så att man inte drabbas av kondensproblem och på sikt mögelpåväxt.

Avfuktare EvoDry PD

Avfuktare EvoDry PD Artikelnr: 20110

Energieffektiv, Driftsäker konstruktion, Beprövad teknik
med moms
Info

Att köpa och äga en fastighet kan vara ditt livs största affär. De flesta fastigheter har vissa riskkonstruktioner som man bör se över med jämna mellanrum.